18 maart 2020

Bewust veilig

Vandaag is de landelijke ‘Dag van de Veiligheid’. Voor Mooder Maas een dag om extra stil te staan bij het onderwerp veiligheid.

Belangrijk: Dit jaar loopt ons programma voor de Dag van de Veiligheid anders. Wij volgen net als u het nieuws rondom het corona virus en hebben daarom besloten om het geplande programma deels te annuleren. De veiligheid en gezondheid van onze mensen en onze omgeving staat te allen tijde voorop. Een deel van het programma zetten we op een andere datum voort. 

‘Papa zie ik je vanavond weer bij het eten?’
Elke dag is veiligheid belangrijk, maar vandaag staan we daar samen extra bij stil. Dit jaar richten we ons op onze eigen medewerkers én de omgeving. Vandaag presenteerden we nieuwe posters voor in de keten en op kantoor. Op de posters staan de kinderen van een aantal medewerkers met daarbij de oproep om veilig te werken. Het doel van de posters is om het veiligheidsbewustzijn onder de aandacht te blijven houden. Want ook zij willen graag, samen met de partners en andere familieleden, dat papa en mama weer veilig thuis zijn ’s avonds. Bekijk hieronder de foto's.

Oproep aan de omgeving
Vandaag hebben we de 4e editie van de veiligheidsnieuwsbrief verstuurd naar de bewoners in het projectgebied. Hierin besteden we aandacht aan de interactie tussen onze medewerkers en de omgeving. Deze komt nog weleens onder druk te staan bij bijv. wegafzettingen en omleidingen. Mooder Maas steekt veel energie in de mensen die voor ons werken om te zorgen dat zij veilig en met respect voor de omgeving de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Wij worden echter ook regelmatig geconfronteerd met (re)acties vanuit de omgeving of weggebruikers op momenten dat wij gewoon ons werk doen. Zo worden bijvoorbeeld wegafzettingen niet geplaatst om weggebruikers te plagen, maar om een veilige werkplek voor onze medewerkers en de veiligheid voor de omgeving te garanderen. Op een dag als vandaag willen we daar dan ook speciaal aandacht voor vragen bij u. Ook onze medewerkers zijn partners, papa’s en mama’s die elke dag gewoon naar huis willen. Dit jaar komen er nog een aantal omleidingen en verkeersmaatregelen aan. We vragen uw begrip en medewerking hiervoor. Op die manier kunnen we onze werkzaamheden veilig uitvoeren en kunnen we eind dit jaar het project opleveren, zodat u in de toekomst veilig bent voor hoogwater en kunt genieten van een prachtig gebied. 

Laten we er samen een mooi en veilig jaar van maken!

Heeft u de nieuwsbrief niet ontvangen? U kunt hem hier teruglezen.