23 september 2019

Bootexcursie 17 oktober

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en dijkversterking Well zijn op 17 oktober te zien vanaf de Maas.

De Maas is een belangrijke rivier. Ze is vanouds een belangrijke scheepsroute. Daarnaast heeft ze een recreatieve functie. Het lijkt zo gewoon maar weet u dat de Maas een regenrivier is? Een rivier die volledig wordt gevoed door regen- en/of grondwater. Hierdoor kunnen waterstanden sterk wisselen. En weet u wat er voor nodig is om Limburg waterveilig te houden?

Dit keer vindt de Week van Ons Water plaats van 16 t/m 27 oktober 2019 plaats met als thema waterveiligheid. We krijgen steeds vaker te maken met wateroverlast in landelijke en bebouwde gebieden door klimaatverandering. Hierdoor gaat de Maas meer water afvoeren. We weten dat veel dijken daar niet tegen bestand zijn. Om de mensen en bedrijven te blijven beschermen, versterken en verleggen we samen met gemeenten, provincie Limburg en het Rijk onze dijken. Het is goed wonen, werken en ontspannen aan de Maas. En dat houden we graag zo.

Tijdens de Week van Ons Water organiseren Projectbureau Ooijen-Wanssum, Waterschap Limburg en het landelijk Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) een excursie over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en dijkversterking en –verlegging Well vanaf de Maas.

  • Op donderdag 17 oktober kunt u voor 6 euro met de Maasboot Filia Mosae meevaren.
  • U kunt zich aanmelden via de website van de Maasboot.
  • Opstapplaats is in Well aan de Grotestraat (ter hoogte van nummer 11).
  • Tijdstip van vertrek is om 11.00 uur.
  • De boottocht duurt ongeveer 2 uur en u ontvangt één consumptiebon voor koffie, thee of limonade.

Er kunnen ca.60 personen mee. Bij grote belangstelling vaart er mogelijk ’s middags nog een boot. Vanaf Well varen we richting Broekhuizen en weer terug. Tijdens de tocht ontvangt u een toelichting over de Maas, het werk van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en de plannen van dijkversterking en-verlegging Well.
Meer informatie over de excursie en andere activiteiten in de Week van Ons Water zijn te vinden op www.waterschaplimburg.nl/weekvanonswater