08 juli 2019

Brug ‘’t Veunderke’ geopend

Wethouder Jan Loonen opende vanochtend in alle vroegte de nieuwe brug in Blitterswijck.

De opening werd gevierd met een gezamenlijk ontbijt. Zo'n 75 bezoekers genoten in de frisse ochtendlucht van een broodje met een kopje koffie of glaasje jus. Ook kregen 200 passerende automobilisten, fietsers en voetgangers tussen 6.00u en 8.00u een ontbijtje aangeboden. In augustus 2018 zijn de werkzaamheden aan de brug in Blitterswijck gestart. Nu, een klein jaar later, kan het eerste verkeer gebruik maken van de brug. 

Bij zonsopkomst verwelkomde wethouder Jan Loonen samen met het team van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum de eerste gebruikers van de brug. Met een druk op de knop verscheen de naam van de nieuwe brug, geheel in stijl, op een tekstkar: ‘’t Veunderke’. In totaal reageerden 43 inwoners met 71 voorstellen waaruit deze naam werd gekozen. Bij de naamgevers roept ‘’t Veunderke’ de associatie met het omliggende gebied op.Het woord  ‘vonder’ betekent smalle planken oversteek. 

Als de Oude Maasarm straks bij hoogwater weer met de Maas gaat mee stromen, dan zal het toekomstige natuurgebied vaker onder water komen te staan. Om ervoor te zorgen dat de woningen en bedrijven bereikbaar blijven, realiseert Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum drie nieuwe hoogwatervrije bruggen. De brug ‘t Veunderke is er hier één van.