20 december 2018

Eerste deel rondweg Wanssum open voor verkeer

Gistermiddag is het westelijke deel van de rondweg van Wanssum – van de Venrayseweg tot aan de Geijsterseweg – geopend voor verkeer. ’s Ochtends speelden kinderen van Basisschool de Peddepoel nog op de weg; ’s middags knipten gedeputeerde Hubert Mackus en Hein Versteegen van Mooder Maas een bouwlint door waarmee de route officieel openging voor verkeer. De naam voor de fietsbrug over de rondweg werd ook onthuld: ‘Op de haard’, een verwijzing naar de steenfabriek die vroeger nabij de fietsbrug lag.

Belangrijk moment 
De opening van het eerste deel van de rondweg was volgens gedeputeerde Hubert Mackus een belangrijk moment voor Wanssum: “De drukke verkeersader door het centrum wordt op deze manier alvast wat ontlast. Dat is een mooie eerste stap” Wethouder Jan Loonen beaamt het belang van de rondweg voor Wanssum. “Er rijden hier gemiddeld bijna 14.000 motorvoertuigen per werkdag, en dat geeft behoorlijk wat overlast. Het was voor de Gemeente Venray daarom een belangrijke voorwaarde dat de gebiedsontwikkeling zorgde voor een goede oplossing. Het eerste deel van die oplossing is nu gereed.”

Medio 2020 helemaal gereed
De nieuwe rondweg wordt in totaal 3 kilometer lang en heeft drie rotondes en een hoogwatervrije brug over de industriehaven. Deze brug krijgt de langste voorgespannen liggers die ooit ter wereld zijn geproduceerd: 69 meter. De gehele rondweg wordt medio 2020 opgeleverd. Het eerste deel is gisteren dus geopend.