22 juni 2021

Frans Pollux maakt podcast en lied voor Maaspark Ooijen-Wanssum

Muzikant en presentator Frans Pollux heeft speciaal voor Maaspark Ooijen-Wanssum een zestal ‘wandelverhalen’ gemaakt die als podcast te beluisteren zijn. Ook schreef Pollux een single over het nieuwste natuurgebied van Limburg met als titel ‘Van ’t Paad aaf!’. De single is vanaf vandaag te vinden op Spotify.

Ontdek het gebied
Het lied dat Pollux geschreven heeft, is een ode aan het unieke karakter van het maaspark. Waar in veel natuurgebieden bezoekers vooral op de aangelegde paden moeten blijven en de vaste routes volgen is bij Maaspark Ooijen-Wanssum juist de bedoeling dat bezoekers van het pad afgaan om het gebied te ontdekken. Het lied is een cadeau aan de bewoners die de afgelopen jaren overlast hebben ervaren van de werkzaamheden. Voor bezoekers aan het maaspark is het lied een mooie uitnodiging om het gebied in optima forma, buiten de gebaande paden, te verkennen.

Wandel mee
Dat Pollux goed naar zijn eigen songtekst luistert blijkt uit de zes wandelverhalen die hij gemaakt heeft. In de wandelverhalen, die als podcast te luisteren zijn, loopt Frans Pollux dwars door het natuurgebied en praat hij met inwoners, architecten, archeologen, ecologen en andere betrokkenen over het ontstaan en de unieke kenmerken van Maaspark Ooijen-Wanssum. In het gebied staan QR codes waarmee de wandelverhalen door bezoekers beluistert kunnen worden. De eerste wandelverhalen zijn in de loop van de week te luisteren via de podcastapps van Google, Apple, op Spotify en via onze website. Klik hier om de audioverhalen te luisteren..

Maaspark Ooijen-Wanssum
Maaspark Ooijen-Wanssum is met 540 hectare het grootste aaneengesloten gebied met Maasnatuur in Noord-Limburg. In dit gebied staat het oorspronkelijke Maasterrassenlandschap centraal en is de invloed van het water overal merkbaar. Beken, moerasbossen en met grondwater gevoede laagtes vormen een zeer gevarieerd gebied met een uitzonderlijke ecologische rijkdom. Eens in de zoveel tijd stroomt er Maaswater door het gebied. Afhankelijk van de waterstand in de Maas is het gebied dan meer of minder toegankelijk. Bij hoge waterstanden stromen de hoogwatergeulen in Ooijen en Wanssum als eerste mee. Wanneer de waterstanden in de Maas verder stijgen, zal de tien kilometer lange Oude Maasarm zich vullen en op spectaculaire wijze meestromen met Mooder Maas.

Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum
Gedurende de hele maand juni vinden er diverse activiteiten plaats in Maaspark Ooijen-Wanssum zodat inwoners het nieuwe gebied kunnen ontdekken. Op 3 juli wordt het project afgesloten tijdens de Grand Finale. Met een fietsroute met verrassende acts en de première van de documentairefilm van Marijn Poels wordt het project afgesloten. Kijk hier voor meer informatie over de ‘Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum’ maand.