27 mei 2021

Koningspaar bijgepraat over Ooijen-Wanssum

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden tijdens hun streekbezoek aan Noord-Limburg uitgebreid bijgepraat over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

Projectdirecteur Theo Reinders en bewoners Wiel Jenniskens en Twan Volleberg spraken met het koningspaar over het project. De ervaringen van het hoogwater in 1993 en 1995, de plannen om het gebied veilig te maken, de werkzaamheden die de afgelopen jaren in het gebied hebben plaatsgevonden en het nieuwe natuurgebied dat gerealiseerd is kwamen ter sprake.

Positieve gezondheid
Het thema van het streekbezoek was positieve gezondheid. De bewoners vertelden uitgebreid hoe het nieuwe natuurgebied hieraan bijdraagt. De uiteenlopende struinpaden, wandel- en fietsroutes en de bijzondere flora en fauna die zich in het gebied ontwikkelt maken Maaspark Ooijen-Wanssum tot een bijzonder nieuw natuurgebied.

Herinneringsboek
Het echtpaar liet zich vol interesse informeren over de gebiedsontwikkeling en hoe de omgeving hierbij is meegenomen. Met name de nieuwe dijken die bij Ooijen-Wanssum geïntroduceerd zijn en de diverse opgaven die tijdens het project gecombineerd uitgevoerd zijn spraken tot de verbeelding. Na het gesprek werd door de bewoners het eerste exemplaar van het herinneringsboek, dat gemaakt is over de gebiedsontwikkeling, aan het echtpaar overhandigd.