27 februari 2020

Maatwerkkeringen

Mooder Maas is gestart met de maatwerkkeringen ter hoogte van Camping 't Karrewiel, Megelsum/Kortenbos en Pluisbergweg.

In het kader van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum wordt de Oude Maasarm gereactiveerd. De huidige dijk tussen Ooijen en Broekhuizenvorst wordt daarvoor weggehaald. Als gevolg daarvan worden sommige bewoners en eigenaren van gebouwen geconfronteerd met een verminderde hoogwaterbescherming. Met deze bewoners is een maatwerkoplossing ontworpen. Deze bewoners worden eigenaar van de maatwerkkering en zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de kering.

De werkzaamheden vinden plaats in week 7 tot en met week 12 (10 februari tot en met 20 maart).

Maatwerkkering ter hoogte van Kortenbos/Megelsum
Mooder Maas realiseert gedurende week 7 tot en met week 12 de dijk ter hoogte van Megelsumseveldweg en Megelsum 3.

In week 11 wordt de Megelsum ter hoogte van Megelsum 3 opgebroken, verhoogd en geasfalteerd. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt de Megelsum van 9 maart tot en met 13 maart voor alle verkeer afgesloten tussen de Berkenstraat en Kortenbos. Verkeer wordt omgeleid via de Ooijenseweg.

Maatwerkkering ter hoogte van Camping 't Karrewiel
Mooder Maas verlegt en verhoogt in week 7 tot en met week 12 de bestaande dijk en Peschzijweg ter hoogte van Camping 't Karrewiel.

In week 11 zal de Peschweg ter hoogte van het volleybalveld en Peschweg ter hoogte van nummer 10 worden opgebroken, verhoogd en geasfalteerd. Verkeer naar camping 't Karrewiel en aanwonenden van de Peschweg worden over rijplaten om het werkvak geleid.  

Maatwerkkering ter hoogte van de Pluisbergweg
Eind februari tot en met 13 maart wordt de Pluisbergweg opengebroken, verhoogd en geasfalteerd. In week 11 is de Pluisbergweg afgesloten van Moleneind tot de Bergsboslaan. Met de bewoners is de bereikbaarheid afgestemd.