14 november 2019

Nominatie Waterinnovatieprijs 2019

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2019!

Voor de uitvoering van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn twee nieuwe innovatieve dijken ontwikkeld: de steilranddijk en de hogegronddijk. Deze dijken zijn uniek in hun soort omdat ze bijna volledig opgaan in het landschap. De steilranddijk heeft een erosiebuffer die er voor zorgt dat de dijk een natuurlijke uitstraling krijgt. De hogegronddijk is ingepakt in een glooiende heuvel en bijna niet herkenbaar als dijk. De grond op de dijk is zelfs geschikt voor recreatie, landbouw of natuur. Zo dragen deze nieuwe dijken niet alleen bij aan de hoogwaterveiligheid van het gebied maar passen ze ook nog eens perfect in het landschap van Ooijen-Wanssum. De dijken zijn tot stand gekomen met behulp van gebiedseigen grond, waardoor er sprake is van een duurzame dijkversterking. Door het robuuste ontwerp van de dijken is de beheersinspanning daarnaast lager dan bij traditionele dijken.

We zijn bijzonder trots dat we samen met onze partners deze nieuwe dijken hebben kunnen realiseren in Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. De Unie van Waterschappen heeft deze innovatie ook gezien en heeft Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum daarom genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2019. Een prestigieuze prijs op het gebied van waterveiligheid!

Nu is het aan het publiek om haar stem uit te brengen. Stem ook op de nieuwe dijken van Ooijen-Wanssum en help ons om deze prachtige prijs in de wacht te slepen. Breng voor 9 december je stem uit via: https://www.waterinnovatieprijs.nl/inschrijving/steilranddijk/

De innovatieve dijken zijn tot stand gekomen dankzij: Projectbureau Ooijen-Wanssum, Mooder Maas (combinatie Dura Vermeer en Ploegam), Waterschap Limburg, Fugro, H+N+S en POV Dijkversterking met Gebiedseigen Grond.

Op 12 december worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het Waterinnovatiefestival in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.