29 januari 2020

Plaatsen liggers Geijsterseweg

Lees hier meer over de aankomende werkzaamheden ter hoogte van de Geijsterseweg. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren worden verkeersmaatregelen genomen.

In mei 2019 zijn we gestart met de werkzaamheden aan de wanden van de rondweg west. Inmiddels zijn de beide landhoofden van de rondweg over de Geijsterseweg bijna gereed en kunnen de liggers over de onderdoorgang geplaatst worden. Daarnaast wordt de tijdelijke kruising ter hoogte van Geelen Beton definitief gemaakt.

Plaatsen liggers week 7
Donderdag 13 februari start Mooder Maas met de voorbereidingen voor het plaatsen van de liggers over de onderdoorgang Geijsterseweg. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren wordt overdag een voorrangsregeling ingesteld op de Geijsterseweg.

In de avond en nacht van donderdag 13 februari op vrijdag 14 februari worden de liggers over de rijbaan geplaatst. Vanaf 20:00 uur starten de laatste voorbereidingen waarna de liggers vanaf circa 21:00 uur worden ingehesen. Tijdens het inhijsen van de liggers wordt het verkeer middels verkeersstops stil gezet. Dit gebeurt onder begeleiding van een verkeersregelaar. De duur van een verkeersstop is 10 tot 15 minuten. Uiterlijk om 06:00 uur ‘s ochtends zijn de werkzaamheden afgerond.

Werkzaamheden en afsluiting Geijsterseweg week 11 t/m 14 (9 maart t/m 3 april)
Om de tijdelijke kruising ter hoogte van Geelen Beton definitief te maken wordt de  verlegde Geijsterseweg in beide richtingen afgesloten. De afsluiting loopt vanaf Top Terra tot en met de aansluiting van de Geijsterseweg ter hoogte van de rotonde. Alle bedrijven en woningen blijven bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Voor (brom)fietsers en voetgangers wordt een voorziening langs het werkvlak gemaakt.

Omleidingen week 11 t/m week 14:

  • Het verkeer voor bewoners en bedrijven aan de Geijsterseweg tot en met Topterra rijdt via de Venrayseweg/Geijsterseweg. 
  • Het verkeer voor bewoners en bedrijven aan de Geijserseweg vanaf Top Terra richting Geijsteren wordt omgeleid via de N270/Venrayseweg en de nieuwe rondweg.

Op onderstaande kaart ziet u de omleidingsroute: