17 juni 2019

Ruim 1100 bezoekers Dag van de Bouw

‘Ik ben blij dat het weer opgeklaard is, want ik had deze dag niet willen missen’, aldus een enthousiaste bezoeker. En daar sluit Mooder Maas zich bij aan. Ondanks de natte start van de dag kwamen ruim 1100 geïnteresseerden naar Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum tijdens de Dag van de Bouw van zaterdag 15 juni. Voor bezoekers was er van alles te doen en te zien.

Activiteiten
Meer dan 500 bezoekers maakten gebruik van de bus tours door het projectgebied en stapten enthousiast weer uit de bus. Kinderen bouwden een eigen brug of een dijk in de zandbak. Daarnaast liepen bezoekers voor het eerst over de nieuwe brug in Wanssum of konden het project vanuit de lucht bekijken. ‘Indrukwekkend’ was een veelgehoorde kreet van bezoekers die met de hoogwerker van Collé de lucht in waren gegaan en het werk van bovenaf hadden gezien. Geelen Beton vertelde aan de hand van een mal hoe de panelen van de brug bastions zijn gemaakt. De oplettende bezoeker zag de sneakpreview van de panelen die langs de hoge wanden van de rondweg komen te staan.

Lopen over brug centrum Wanssum
Met een knipoog vraagt een bezoeker of Mooder Maas zeker weet dat ze over de brug mogen lopen. Het antwoord was uiteraard ja. Ondanks dat het beton van de brug 3 dagen voor de Dag van de Bouw gestort is, konden alle bezoekers met een gerust hart over de nieuwe brug lopen. De geïnteresseerde bezoekers stelden hun vragen bij de verschillende informatiestands. Zo vertelde een medewerker van Mooder Maas aan de jeugd van de scouting Blitterswijck: ‘Midden in de brug is de temperatuur van het beton op dit moment ongeveer 63 °C. Door een natuurlijke reactie tussen cement en water loopt de temperatuur op. Als je je hand op het beton legt, kan je voelen dat het warm is’.

Win een excursie
Tijdens de Dag van de Bouw maakten bezoekers volop foto’s. De vijf mooiste, leukste of meest originele foto’s van deze dag winnen een excursie voor twee personen! Stuur de foto naar moodermaas@duravermeer.nl.

Bekijk hier de foto's van de Dag van de Bouw.