06 juni 2019

Stort brug centrum Wanssum

Woensdag 12 juni wordt de brug in het centrum van Wanssum gestort. Een grote mijlpaal in het project.

Mijlpaal
Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om deze mijlpaal te bereiken. Benieuwd wat er allemaal bij komt kijken? Op het filmpje hieronder worden de verschillende stappen uitgelegd. Naar verwachting wordt de brug in september 2019 opengesteld voor verkeer.

Wat gaat er gebeuren tijdens de grote stort?
De stort van de brug start om 5.00 uur 's ochtends en gaat tot 's avonds laat door. Als eerste worden de pijlers gestort. Vervolgens starten we met het brugdek. Nadat de stort klaar is wordt de toplaag van het beton machinaal bewerkt. Dit wordt vlinderen genoemd en kan geluid met zich meebrengen. Voor de stort wordt circa 1200 m3 beton aangevoerd.   

Bovenstaande planning is indicatief en kan door diverse factoren, waaronder weersomstandigheden, verschuiven. Houd de website in de gaten voor de meest actuele informatie. 

Dag van de Bouw
Volgende week zaterdag 15 juni is de Dag van de Bouw en krijgt u de unieke kans om op het nieuwe brugdek te lopen. Lees hier meer over het programma. 

Foto's
Onze fotograaf Paul Poels heeft de bouw van de brug vastgelegd vanaf de start van de werkzaamheden. Bekijk hier de foto's.