28 maart 2019

Afsluiting Ganzenkampstraat en Natuurschoonweg

In verband met de werkzaamheden in de Oude Maasarm worden de Ganzenkampstraat en Natuurschoonweg vanaf 1 april afgesloten.

Ganzenkampstraat
Vanaf maandag 1 april wordt de Ganzenkampstraat in Broekhuizenvorst vanaf huisnummer 2 tot de oprit van Lamb Weston definitief afgesloten voor verkeer (zie rode lijn bovenstaande foto). Dit gedeelte van de Ganzenkampstraat ligt in het tracé van de Oude Maasarm. De komende maanden gebruikt Mooder Maas de afgesloten straat voor grondtransport. Zodra de werkzaamheden in de Oude Maasarm zijn afgerond wordt ter hoogte van het afgesloten gedeelte een recreatieve route aangelegd voor fietsers en wandelaars. Voor autoverkeer blijft de Ganzenkampstraat definitief dicht.

Natuurschoonweg
Mooder Maas is afgelopen periode gestart met de werkzaamheden in de Oude Maasarm tussen Blitterswijck en Meerlo. Gedurende de werkzaamheden is het noodzakelijk dat enkele zandpaden die in de Oude Maasarm gelegen zijn tijdelijk worden afgesloten. Een van de wegen die op korte termijn wordt afgesloten is de Natuurschoonweg in Blitterswijck. Mooder Maas gaat deze weg gebruiken om materialen vanuit de Oude Maasarm richting dijkring Boltweg te rijden. Vanaf maandag 1 april wordt de Natuurschoonweg afgesloten. Fietsers en wandelaars kunnen via de Lichtendaalseweg fietsen. Naar verwachting gaat de Natuurschoonweg eind 2020 weer open.

Grondtransport Kortenbos
Vanaf eind deze week (week 13) wordt een klein gedeelte van Kortenbos, tussen de Natuurschoonweg en de Boltweg, gebruikt om grond te transporteren. Het grondtransport steekt bij Kortenbos de weg over. De weg blijft (voorlopig) bereikbaar voor verkeer.