16 maart 2018

Bewust veilig op Veiligheidsdag

Vandaag, vrijdag 16 maart, is de landelijke ‘Dag van de Veiligheid’. Mooder Maas stond vandaag, samen met een aantal bewoners, extra stil bij het onderwerp veiligheid.

Mooder Maas en Projectbureau Ooijen-Wanssum hebben vandaag samen met een aantal bewoners vijf grote spandoeken onthuld.

Op iedere foto staan een aantal bewoners uit het projectgebied, iemand van het Projectbureau en iemand van Mooder Maas. De foto’s zijn gemaakt in het projectgebied. Deze spandoeken komen in de dorpen Wanssum, Geijsteren, Broekhuizen/Broekhuizenvorst, Meerlo en Blitterswijck naast de weg te staan om aandacht te vragen voor veiligheid tijdens de uitvoering van de gebiedsontwikkeling. Na de onthulling hebben Mooder Maas en de bewoners een bouwplaatsinspectie gehouden bij brug Ooijen. Lei Heldens: "Interessant om een keer een bouwplaatsinspectie mee te mogen maken. Het is goed om te zien wat er allemaal komt kijken bij veilig werken en hoe de verschillende disciplines nauw en veilig met elkaar samenwerken."

Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks, op de derde vrijdag in maart, Bewust Veilig te zijn. Want iedereen moet aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis kunnen en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Op veel bouwplaatsen, projecten en in bedrijven verspreid over het land werd stilgestaan bij veilig werken. "Bewust stilstaan bij dit onderwerp is zo ontzettend belangrijk. Vandaag doen we dit samen met de omgeving. Op de bouwplaats staan we hier iedere dag bij stil. Hierin moeten we scherp blijven, want dat stukje bewustzijn zorgt ervoor dat iedereen iedere dag weer veilig naar huis kan", aldus Kate Klaassen, Chief Safety Officer van Dura Vermeer.

Bekijk hieronder het fotoverslag van deze dag.

 

Onthulling van de foto's op de parkeerplaats bij Tante Jet aan de Maas.
Welkomstwoordje door Jules Janssen (Projectdirecteur) en Kate Klaassen (Chief Safety Officer van Dura Vermeer)

Spandoek Blitterswijck (gemaakt op de Veerweg):

Spandoek Broekhuizen/Broekhuizenvorst (gemaakt bij brug Ooijen):

Spandoek Wanssum (met de Koninginnebrug op de achtergrond)

Spandoek Geijsteren (gemaakt op de plaats waar de nieuwe rondweg komt)

Spandoek Meerlo (gemaakt bij de Oude Maasarm):

Bouwplaatsinspectie brug Ooijen:

Nabespreking bouwplaatsinspectie bij Tante Jet aan de Maas: