25 september 2019

De Helling afgesloten voor ophoging

De N554 (Helling/Meerloseweg) is van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober 2019 afgesloten. Mooder Maas start met de realisatie van de dijkovergang op de Helling. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, wordt de Helling gedurende deze week volledig afgesloten voor verkeer. Aanwonenden van de Helling blijven bereikbaar.

De afgelopen periode heeft Mooder Maas gewerkt aan de realisatie van de dijkring langs de Meerloseweg in Wanssum die bij de komuitgang van het dorp Wanssum de doorgaande weg tussen Meerlo en Wanssum kruist – de N554 (Helling/Meerloseweg). Zo is dijkring aan beide zijden van de weg reeds gerealiseerd en zijn de kabels en leidingen aangepast aan de dijkovergang. De dijkovergang moet echter nog gerealiseerd worden om de dijkring volledig sluitend te krijgen. Dit gaat Mooder Maas in de herfstvakantie realiseren tijdens een volledige afsluiting van de Helling.

Voor verkeer worden de volgende omleidingen ingesteld:

  • Fietsverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Helmeer en Hellingsveldweg.
  • Overig verkeer tussen Meerlo en A73/Venray wordt in beide richtingen omgeleid via Holstraat, Meerloseweg en Ericaweg.
  • Overig verkeer tussen Meerlo en Wanssum/Well wordt in beide richtingen omgeleid via Bergweg, Beeteweg, Oude Heerweg en Blitterswijckseweg.

Op bijgevoegde kaarten ziet u de omleidingsroutes. De bus van Arriva rijdt tijdens de afsluiting een andere route. Dit betekent dat buslijn 88 niet stopt bij de haltes Centrum en Beemdweg in Wanssum. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.arriva.nl.