21 maart 2019

Geslaagde Dag van de Veiligheid

20 maart was de nationale Dag van de Veiligheid. Voor Mooder Maas een dag om extra stil te staan bij het onderwerp veiligheid.

In de ochtend hebben we samen met bewoners uit het gebied een bouwplaatsinpectie (BPI) gehouden op de bouwplaats bij brug centrum Wanssum. Samen met de bewoners hebben we gekeken of de bouwplaats veilig is en of er veilig wordt gewerkt. 

's Middags organiseerde Mooder Maas in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een activiteit bij Hoeve de Kolck in Broekhuizenvorst. 60-plussers uit het gebied kregen uitleg over de huidige verkeersregels en de dode hoek bij een vrachtwagen. Gezamenlijk hebben we bepaald vanuit welke plek een chauffeur vanuit de cabine fietsers en voetgangers in het vizier heeft. De deelnemers waren verrast hoe groot de dode hoek is. In het parcours dat de deelnemers vervolgens met de (elektrische) fiets aflegden, konden ze ervaren dat met een lage versnelling en trapondersteuning, meer controle over de fiets is. De deelnemers gaven aan veel geleerd te hebben. Uiteraard ontbrak de Limburgse vlaai niet.