21 december 2017

Mooder Maas speurt speurders op

Mogelijk heeft u er nog nooit van gehoord, maar de kans bestaat ook dat u wel iemand kent die het doet en misschien bent u zelf een actieve speurder naar Geocaches.

Bij Mooder Maas hadden nog niet veel mensen gehoord van Geocachen. Bij de voorbereidende werkzaamheden nabij de Maasveldweg begon het enkelen van onze uitvoerders op te vallen dat er steeds weer mensen op een bepaalde plaats stopten, daar iets leken te zoeken en vervolgens verder gingen. Soms iemand alleen, maar vaker een duo of kleine groepjes. Na wat denkwerk en rondvragen kwamen we er achter wat het was: in het projectgebied van de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum zijn zogenaamde Geocaches verstopt. Deze caches kunnen aangemaakt worden door iedereen met een account op de online community en daar zijn ook de coördinaten voor een ieder te zichtbaar. Soms zijn de coördinaten direct te verkrijgen, vaker moeten puzzels opgelost worden of een speurtocht volbracht worden voor de daadwerkelijke locatie zich prijsgeeft.

Met enig speurwerk heeft Mooder Maas een aantal speurders gevonden, die zelf caches in het projectgebied hebben verborgen. In gesprek is gekeken wanneer caches op bepaalde locaties niet meer bereikbaar zijn voor de speurders. Zo wordt de Maasveldweg binnenkort afgesloten en is het ‘schat zoeken’ daar niet meer mogelijk. Mensen besteden soms grote aandacht aan hetgeen gezocht moet worden en daarom ruimen deze mensen dit voorwerp liever zelf op. Mocht u toevallig een ‘Geocacher’ zijn en nog caches weten welke door onze werkzaamheden mogelijk onbereikbaar worden neem dan contact met ons op of laat degene die de cache beheert contact met ons opnemen.