04 november 2020

Opening centrum Wanssum

De huidige werkzaamheden lopen voorspoedig, waardoor we voor op planning lopen. Op 20 november stellen we het centrum weer open.

In juni 2018 ging het centrum van Wanssum op de schop. De afgelopen 2,5 jaar heeft Wanssum een grote transformatie ondergaan. Komende weken ronden we de werkzaamheden af en zetten we de puntjes op de i, zodat we het centrum van Wanssum op vrijdag 20 november weer kunnen openstellen. 

Planning 
Deze week hebben we de laatste bestrating, asfalt en de markeringen aangebracht. In de week van 9 en 16 november brengen we de beplanting aan. Naar verwachting stellen we vrijdag 20 november op het einde van de dag de Venrayseweg en Brugstraat weer open voor verkeer. 

Loopvlonder
De loopvlonder in de jachthaven is momenteel nog niet toegankelijk. Zodra de verlichting is aangebracht stellen we de loopvlonder open. Dit zal naar verwachting begin december zijn. 

Transformatie
De afgelopen jaren is het centrum van Wanssum volledig opnieuw ingericht. Mooder Maas richtte de jachthaven opnieuw in en versterkte en verhoogde de dijken. De doorstroomopening naar het Molenbeekdal is verbreed. Samen met de realisatie van de nieuwe brug 'Over 't Broek' en de twee nieuwe brugpleinen kunnen we spreken van een grote transformatie voor Wanssum. Op onderstaande foto’s is goed te zien hoe het centrum van Wanssum is veranderd.

Oktober 2020:

Voorjaar 2018: 

Oktober 2020:

Juni 2018:

 

Oktober 2020:
Najaar 2018: