31 oktober 2019

Wanssums insectenhotel geopend

Basisschool de Peddepoel uit Wanssum heeft samen met Mooder Maas en Projectbureau Ooijen-Wanssum een insectenhotel gerealiseerd.

Burgemeester Hans Gilissen van de gemeente Venray opende het hotel op 31 oktober. Het hotel, met als naam Hotel de Botel, heeft een mooie plaats in het projectgebied gekregen.

De kinderen van groep 5/6 van de Peddepoel hebben het hotel gemaakt. Na een les over het leven van insecten zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan met het ontwerp en hebben ze de benodigde materialen gezocht. Onder begeleiding van Mooder Maas is het hotel uiteindelijk gerealiseerd.

Het insectenhotel past in de natuurontwikkeling van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Eerder werden al mezennestkasten opgehangen om groei van de mezenpopulatie in het gebied te stimuleren. Al deze kleine stappen dragen bij aan het opbouwen van de groene natuurlijke omgeving die na alle werkzaamheden in het projectgebied ontstaat.

Stimuleren van de biodiversiteit staat bij de gemeente Venray hoog in het vaandel. “Bijen en andere insecten zijn letterlijk van levensbelang voor het leven op aarde”, zegt burgemeester Hans Gilissen. “Geweldig dat ook de kinderen van de Peddepoel zich zo enthousiast inzetten voor de insecten.”

Bekijk de foto's van de bouw en opening van het insectenhotel in ons fotoalbum