04 april 2019

Werktijden centrum Wanssum

Komende maanden gaat Mooder Maas langere werkdagen maken en mogelijk op zaterdagen werken. Dit is één van de maatregelen om vertraging door hoogwater en vorst te beperken.

Cruciale mijlpalen
De ingebruikname van Brug Centrum Wanssum medio 2019 en het opnieuw sluitend maken van de waterkering ter plaatse van de huidige brug, zijn belangrijke tussentijdse mijlpalen naar de eindmijlpaal eind 2020. Door twee keer hoog water en een vorstperiode staat de planning naar deze mijlpalen onder druk. Mooder Maas neemt meerdere maatregelen om de mijlpalen en daarmee de waterveiligheid te halen. Langere werkdagen is 1 van de maatregelen. Ander maatregelen zijn bijvoorbeeld het inzetten van extra mankracht en materieel.

Langere werkdagen
Langere werkdagen betekent dat Mooder Maas zowel ’s morgens eerder begint als ’s middags langer doorwerkt. Daarnaast werken we incidenteel ook op zaterdag. Mooder Maas hanteert nu werktijden van 6.00 tot 19.00 uur. Voor 7.00 uur starten proberen we zoveel mogelijk te beperken.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan onder andere uit timmerwerk, aanbrengen van de stalen bewapening in de houten bekisting van de brug en draaiende machines. Eind april wordt de onderste laag (onder schil) van de brug gestort. Eind mei / begin juni stort Mooder Maas in 1 lange stort de rest van de brug. Hiervoor is een lange dag van stortwerk nodig. Over dit sterk staaltje werk volgt later meer informatie.