Ooijen-Wanssum wint Ruimtelijke Kwaliteitspluim
Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum heeft vandaag tijdens de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit een Ruimtelijke Kwaliteitspluim gewonnen. De pluim is een aanmoedigingsprijs voor projecten waar Ruimtelijke Kwaliteit een significante en voorbeeldige rol heeft gespeeld.


In de categorie 'Derden met RWS', waarin projecten waren genomineerd die samenwerken met Rijkswaterstaat, kwam Ooijen-Wanssum als winnaar uit de bus. De gebiedsontwikkeling viel op vanwege de continue aandacht voor kwaliteit, van idee tot uitvoering. Ook werd de burgerparticipatie geprezen en de bijzondere samenwerking met alle partijen. "Al met al heeft Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum een goed inhoudelijk verhaal", aldus een van de juryleden.

Projectdirecteur Theo Reinders is verguld met de landelijke erkenning voor de gebiedsontwikkeling. “Dit is een enorme opsteker voor ons project en alle medewerkers en betrokken burgers die zich altijd hard hebben gemaakt voor de ruimtelijke kwaliteit. We zijn hier heel blij mee!”

Hoe heet de nieuwe fietsbrug van Wanssum?
De nieuwe fietsbrug over de toekomstige rondweg van Wanssum gaat op zaterdag 29 september open voor fietsverkeer. Maar hoe heet de brug eigenlijk?

Niemand weet het; de brug heeft namelijk nog geen naam. Projectbureau Ooijen-Wanssum en Mooder Maas roepen bewoners van Wanssum en Geijsteren op namen aan te dragen. Samen met de Gemeente Venray, de toekomstige eigenaar van de brug, wordt uit de inzendingen een naam gekozen die bij de openstelling van de rondweg wordt onthuld.

Suggesties – liefst voorzien van een toelichting – kunnen tot 31 oktober worden gestuurd naar info@ooijen-wanssum.nl

Week van ons water
Bij Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum denken mensen eerder aan hoogwater dan aan extreme droogte.

Toch is er bij het ontwerp van de gebiedsontwikkeling ook rekening gehouden met aanhoudende perioden van hitte en droogte, zoals afgelopen zomer het geval was. Tijdens de Week van Ons Water (17 tot en met 24 oktober) organiseert Projectbureau Ooijen-Wanssum een wandeling met uitleg over de inrichting van het gebied. 

Tijdens de tocht wordt uitgelegd waarom natuurontwikkeling en het bestrijden van droogte uitstekend hand in hand gaan. John Lucassen, die zich onder meer bezig houdt met het watersysteem van de hoogwatergeulen en de Oude Maasarm, leidt geïnteresseerden op 20 oktober van 10:00 uur tot 12:00 uur langs moerassen, broekbossen en beken in de Oude Maasarm.

Deelname is gratis, aanmelden kan via info@ooijen-wanssum.nl

 

Wegafsluiting N270
In het weekend van 14 september is het eerste deel van de rondweg aangesloten op de N270. De definitieve asfaltlaag wordt, volgens planning, op 30 september aangebracht.

Zoals aangekondigd wordt voor het aanbrengen van de laatste asfaltlaag en de markeringen de N270 nog een keer afgesloten. De afsluiting start op zaterdag 29 september om 23.59 uur en duurt tot zondag 30 september 23.59 uur. De N270 wordt vanaf het kruispunt Postbaan/Meerlosebaan tot en met de Zomp in twee richtingen afgesloten. 

Op deze kaart kunt u zien hoe het verkeer wordt omgeleid. Fietsers kunnen dit weekend gebruik blijven maken van het fietspad. 

Ga naar onze website voor meer nieuws
Projectbureau Ooijen-Wanssum, Geijsterseweg 11a 5861 BK Wanssum
Tel. 0478 - 85 3888 / Email: info@ooijen-wanssum.nl
Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is een integraal project van:
Disclaimer
Deze nieuwsbrief is met zorg geredigeerd. Projectbureau Ooijen-Wanssum kan echter niet instaan voor de feitelijke juistheid van bijdragen. Projectbureau Ooijen-Wanssum kan ook geen aansprakelijkheid accepteren voor enige schade die resulteert uit de bijdragen in deze nieuwsbrief. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u uw gegevens heeft achtergelaten op de website van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.
Wilt u voortaan deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.