12 december 2018

Eerste deel rondweg bijna open

Op woensdag 19 december gaat het eerste deel van de rondweg van Wanssum open voor verkeer.

In de loop van de middag is het mogelijk om vanaf de rotonde bij de Venrayseweg over de nieuwe provinciale weg tot aan de nieuwe rotonde bij de Geijsterseweg te rijden – en vice versa. Door het openstellen van deze nieuwe route wordt het centrum van Wanssum al voor een deel ontlast van auto- en vrachtverkeer. Op 19 december wordt ook de naam van de fietsbrug over de rondweg onthuld.

Rondweg: een langgekoesterde wens
In Wanssum wordt al zo’n 40 jaar gesproken over een oplossing voor de drukke verkeersader door het dorp. Met de aanleg van de rondweg komt dan ook een langgekoesterde wens van het dorp uit. De aanleg van de rondweg is een integraal onderdeel van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum: door het samenvoegen van een aantal belangrijke opgaven in het gebied is het mogelijk geworden om naast hoogwaterbescherming ook een impuls te geven aan de leefbaarheid van Wanssum.

De nieuwe rondweg wordt in totaal 3 kilometer lang en heeft drie rotondes en een hoogwatervrije brug over de industriehaven. Deze brug krijgt de langste voorgespannen liggers die ooit ter wereld zijn geproduceerd: 69 meter. De gehele rondweg wordt medio 2020 opgeleverd. Het eerste deel gaat op 19 december dus al open.