29 augustus 2019

Nieuwe routes naar Well

Vanaf 2 september nieuwe route vanaf Wanssum en Blitterswijck naar Well.

In het weekend van 30 augustus wordt het eerste deel van rondweg oost aangesloten op de Koninginnenbrug. Op maandag 2 september 6.00 uur wordt het eerste deel van rondweg oost opengesteld voor verkeer. Daarmee verandert ook de route voor auto- en vrachtverkeer vanuit Wanssum en Blitterswijck naar Well.

Van Blitterswijck naar Well
Op deze kaart is de nieuwe route weergegeven. De adviesroute van Blitterswijck naar Well is vanaf 2 september 6.00 uur via Oude Heerweg / Blitterswijckseweg, rotonde Brugstraat en de nieuwe rondweg (de groene route op de kaart). De oude verbinding, vanaf de Langstraat naar de Koninginnenbrug is niet meer mogelijk. Rij je toch via de Langstraat, dan kan je aan het einde van de Langstraat links, via de parallelweg richting rotonde Brugstraat en daar de N270 op (rode route). Alleen fietsers, voetgangers en landbouwverkeer (blauwe route), kunnen vanuit de Langstraat naar rechts en via de Parallelweg over de brug richting Well. Vanuit Well naar Blitterswijck gelden dezelfde routes, maar dan tegengesteld.

Van Wanssum naar Well
Uit de richting van Wanssum rijdt verkeer automatisch de nieuwe route: vanaf rotonde Brugstraat, met de bocht mee naar links (ter hoogte van Driesstraat) en bij de nieuwe rotonde naar rechts. Vanuit Well naar Wanssum geldt dezelfde route, maar dan tegengesteld.

Bushalte  Brugstraat vervalt
In overleg met Arriva komt de bushalte langs de N270 ter hoogte van de Brugstraat voor onbepaalde tijd te vervallen. Of de bushalte terugkomt wordt in breder perspectief onderzocht.

Toekomst oude N270/Brugstraat en parallelweg
Na de weekendafsluiting komt een gedeelte van de oude N270 tussen de kruising Langstraat/Brugstraat en Driesstraat/Brugstraat vrij. Uiteindelijk krijgt dit oude deel van de N270 de functie van parallelweg. Hiervoor moeten aansluitingen gemaakt worden op de huidige parallelweg ter hoogte van de Driesstraat en Langstraat. Vooralsnog staat op de planning dit in komende maanden te realiseren. De huidige parallelweg  tussen de Driesstraat en Langstraat vervalt, op het moment dat het oude gedeelte van de N270 de functionaliteit parallelweg overneemt.