04 december 2018

Planning brug Ooijen

De brug bij Ooijen zorgt ervoor dat het buurtschap bereikbaar blijft als de Oude Maasarm bij hoogwater weer mee gaat stromen. De brug die ongeveer 200 meter lang is wordt naar verwachting in april 2019 opengesteld voor verkeer.

Planning
In januari 2018 zijn de werkzaamheden aan de brug gestart en op dit moment vinden de laatste werkzaamheden plaats. In eerste instantie zou de brug eind 2018 worden opengesteld. Door verschillende factoren verschuift die datum. Volgens de huidige planning gaat de brug begin april 2019 open voor verkeer. 

Tijdens de uitvoering vindt u de meest actuele informatie over eventuele wijzigingen in de planning en werkzaamheden op www.ooijen-wanssum.nl.

Oproep voor naam brug
Projectbureau Ooijen-Wanssum en Mooder Maas roepen bewoners van Broekhuizenvorst en Ooijen op om namen aan te dragen voor de nieuwe brug. Samen met de Gemeente Horst aan de Maas, de toekomstige eigenaar van de brug, wordt uit de inzendingen een naam gekozen die bij de openstelling van de brug wordt onthuld. Suggesties – liefst voorzien van een toelichting – kunnen tot 31 januari 2019 worden gestuurd naar info@ooijen-wanssum.nl.