17 september 2019

Nieuwe situatie en werkzaamheden centrum Wanssum

Sinds een aantal weken rijdt het verkeer in een nieuwe situatie over de nieuwe brug in het centrum van Wanssum. De werkzaamheden ten noorden van de brug en in de jachthaven gaan volop door.

Nieuwe situatie brug centrum Wanssum
Om met het verkeer van de oude brug op de nieuwe brug over te gaan, waren diverse verkeersfaseringen nodig. Inmiddels zijn de faseringen achter de rug, rijdt het verkeer over de nieuwe brug en heeft de nieuwe brug een naam gekregen.

Totdat de nieuwe rondweg klaar is (eind 2020) is de huidige verkeerssituatie van toepassing. Dit betekent:

  • Toegestane snelheid op de brug is 30 km/u.
  • Op de brug tussen het voet- en fietspad en de rijbaan staat een barrier. Voetgangers en fietsers delen samen de ruimte tussen de barrier en brugleuning.
  • Aan de westzijde van de brug ligt een zebrapad ter hoogte van Van Wanssum café waar fietsers en voetgangers kunnen oversteken.
  • De aansluiting van de nieuwe brug op de bestaande Venrayseweg aan de westkant is een tijdelijke situatie. Deze situatie blijft in gebruik, tot gemeente Venray de Venrayseweg herinricht.

Naar verwachting gaat de Geijsterseweg in januari 2020 weer open met een aansluiting op de nieuwe brug.

Werkzaamheden jachthaven
Met het afbreken van de oude brug komt ook ruimte vrij om de waterkering af te maken en damwanden aan te brengen. Tegelijkertijd verwijderen we tijdelijk geplaatste damwanden en graven we grond ter hoogte van de oude brug verder af. Na de kermis in oktober gaat Mooder Maas verder met de damwanden aan de westkade in de jachthaven.