02 september 2020

Rondweg Wanssum klaar voor gebruik

Vanaf maandag 7 september kan doorgaand verkeer gebruik gaan maken van de nieuwe rondweg.

De weg werd vandaag feestelijk geopend. Met het bereiken van deze belangrijke mijlpaal in de gebiedsontwikkeling wordt de kern van Wanssum een stuk rustiger: iets waar veel inwoners lang naar hebben uitgekeken.  Het doorgaande verkeer tussen Venray en Well wordt met de komst van de rondweg om het centrum van Wanssum heen geleid.

Wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en Gedeputeerde Carla Brugman van provincie Limburg verrichtten vandaag, onder muzikale begeleiding van Fanfare Concordia Wanssum en Marjorette Concordia Wanssum, de openingshandeling op de nieuwe Lienebrug. Tevens onthulde de Gedeputeerde de naam van de nieuwe rondweg: Boomkensweg. De Dorpsraad van Wanssum vond een oude kaart uit 1821 waaruit bleek dat  het gebied tussen de Nieuwlandsestraat en de Sint Leonarduskapel vroeger bekend stond als "aan den Boomkens". Na het officiële moment hadden belangstellenden de unieke gelegenheid om de rondweg wandelend te verkennen.

Op 7 september wordt de rondweg opengesteld voor verkeer. Daarna gaat Mooder Maas verder met de definitieve inrichting van het centrum van Wanssum. Lees meer over de werkzaamheden.