19 juni 2019

Aansluiting brug Blitterswijck

Vrijdag 5 juli 18.00u t/m maandag 8 juli 6.00u wordt de Ooijenseweg in Blitterswijck ter hoogte van de brug afgesloten.

Tijdens dit weekend wordt de brug aangesloten op de Ooijenseweg. Brug Blitterswijck zorgt ervoor dat de omliggende dorpen bereikbaar blijven als de Oude Maasarm bij hoogwater weer mee gaat stromen. De brug is ongeveer 130 meter lang en biedt straks prachtig uitzicht over de Oude Maasarm.

Omleidingsroute
Tijdens de afsluiting wordt verkeer vanuit Broekhuizenvorst en Blitterswijck omgeleid via Swolgen, Tienray en Meerlo. Vrachtverkeer wordt via de A73 omgeleid. Om sluipverkeer tegen te gaan wordt de Veerweg tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. De Veerweg blijft bereikbaar voor fietsers, voetgangers en aanwonenden.

Op deze informatiesheet kunt u meer lezen over de werkzaamheden en de omleidingsroute.

Planning
Wanneer alles volgens planning verloopt wordt de brug op maandag 8 juli om 6.00 uur opengesteld voor verkeer. Deze planning is indicatief en is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de weersomstandigheden. Tijdens de uitvoering vindt u de meest actuele informatie over eventuele wijzigingen in de planning en werkzaamheden op de website.

Naam brug
Omwonenden konden tot en met 31 mei suggesties insturen voor de naam van de brug. Samen met de Gemeente Venray, de toekomstige eigenaar van de brug, wordt uit de 43 ontvangen inzendingen een naam gekozen die bij de openstelling wordt onthuld.

Onze fotograaf Paul Poels heeft de bouw van de brug vanaf de start vastgelegd. Bekijk hier de foto's.