13 juni 2019

Afsluiting Ooijenseweg Blitterswijck 5 juli t/m 8 juli

In juli wordt Brug Blitterswijck aangesloten op de Ooijenseweg. Om de aansluitingen te kunnen maken wordt de Ooijenseweg, ter hoogte van de nieuwe brug, van vrijdag 5 juli 18:00 uur tot en met maandag 8 juli 06:00 uur afgesloten.

Brug Blitterswijck zorgt ervoor dat de omliggende dorpen bereikbaar blijven als de Oude Maasarm bij hoogwater weer mee gaat stromen. De brug is ongeveer 130 meter lang en biedt straks prachtig uitzicht over de Oude Maasarm.

Omleidingsroute
Tijdens de afsluiting wordt verkeer vanuit Broekhuizenvorst en Blitterswijck omgeleid via Swolgen, Tienray en Meerlo. Vrachtverkeer wordt via de A73 en Tienray omgeleid. Om sluipverkeer tegen te gaan wordt de Veerweg tijdens de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer. De Veerweg blijft bereikbaar voor fietsers, voetgangers en aanwonenden. Houd de website in de gaten voor meer informatie over de omleidingsroutes en de werkzaamheden.

Planning
Wanneer alles volgens planning verloopt wordt de brug uiterlijk op maandag 8 juli om 06:00 uur opengesteld voor verkeer. Deze planning is indicatief en is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de weersomstandigheden. Tijdens de uitvoering vindt u de meest actuele informatie over eventuele wijzigingen in de planning en werkzaamheden op www.ooijen-wanssum.nl.

Naam brug
Omwonenden konden tot en met 31 mei suggesties insturen voor de naam van de brug. Samen met de Gemeente Venray, de toekomstige eigenaar van de brug, wordt uit de 43 ontvangen inzendingen een naam gekozen die bij de openstelling wordt onthuld.

Onze fotograaf Paul Poels heeft de bouw van de brug vanaf de start vastgelegd. Bekijk hier de foto's.