14 maart 2019

Boomfeestdag

Op de Nationale Boomfeestdag hebben kinderen van groep 6 van basisschool de Peddepoel samen met Mooder Maas 304 boompjes geplant.

26 kinderen van groep 6 gingen woensdagochtend 13 maart enthousiast aan de slag met het planten van het groen ter hoogte van Het Zandt in Wanssum. Na uitleg van Mooder Maas over de natuur en hoe de kinderen hieraan kunnen bijdragen, kreeg iedereen een mooie schep om de boompjes te planten. Met hulp van Mooder Maas en Loonbedrijf Jakobs uit Geijsteren waren de boompjes binnen een uur geplant. Met trots onthulden de kinderen een bord met daarop een verwijzing naar de geslaagde Boomfeestdag. De scheppen mochten ze na afloop houden.     

Nieuwe natuur
Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum omvat onder meer de aanleg van nieuwe dijken, twee hoogwatergeulen, het herstellen van de Oude Maasarm en de aanleg van een nieuwe rondweg inclusief de nodige bruggen. Mooder Maas legt de komende jaren maar liefst 340 nieuwe hectare (zo’n 680 voetbalvelden) nieuwe natuur aan. De boompjes die door de kinderen van basisschool De Peddepoel zijn geplant, zijn hier onderdeel van.   

Foto's van de geslaagde Boomfeestdag: