28 juni 2021

Laat je verrassen door de artiesten van de Grand Finale

Tijdens de ‘Grand Finale’ van Maaspark Ooijen-Wanssum, op zaterdag 3 juli aanstaande, worden de deelnemers aan de fietsroute verrast door diverse artiesten. Zo treden er muziekgezelschappen op, is er een kunstenaar aanwezig en is er een spectaculaire acrobatenact in het gebied.

Volg de fietsroute
Onder de artiesten bevinden zich de ‘Flying Acrobats’. Zij verzorgen een spectaculaire show met sensationele sprongen op een trampoline. ‘Francois Blanc’ is ook aanwezig. Bij deze poppenact zoekt Francois op boeiende wijze hulp bij het schilderen van een portret. Ook lokale artiesten zoals de Fanfare van Meerlo en zanger Huub Janssen verzorgen optredens in het gebied. De exacte locaties van de artiesten blijven een verrassing. Deelnemers aan de fietstocht kunnen tussen 13.00 uur en 18.00 uur de gemarkeerde route in het gebied volgen en komen vanzelf de artiesten tegen.

Première
Gedurende de dag kunnen geïnteresseerden ook de documentairefilm van Marijn Poels bekijken. De film wordt op groot scherm uitgezonden aan de Geijsterseweg 12b in Wanssum. Met de documentairefilm wordt voor de laatste keer teruggekeken op de vele werkzaamheden die de afgelopen jaren in het gebied zijn uitgevoerd.

Onthulling kunstwerk
‘s Middags wordt in Wanssum ook ‘Het torentje van Wanssum’ geopend. Het torentje, dat bewaard is gebleven na de sloop van Den Schellaert, heeft een nieuwe plek gekregen als kunstwerk in de Molenbeekdelta. De sokkel van het kunstwerk, waar de kinderen van de Wanssumse basisschool een bijdrage aan geleverd hebben, is speciaal voor het torentje ontworpen. De opening van het kunstwerk is alleen voor genodigden toegankelijk. Anderen kunnen de opening, om 15.30 uur, via een livestream volgen.