10 oktober 2018

Mooder Maas gaat voor duurzaamheid

In het kader van de Nationale Dag van de Duurzaamheid lanceert Mooder Maas vandaag de 'Duurzaamheidskalender 2018/2019'. De eerste activiteit die op de kalender staat is ‘Tegels voor snippers’.

Duurzaam voor de natuur
Wij zetten ons gedurende het project zoveel mogelijk in om de CO2-uitstoot te reduceren. Benieuwd wat wij hiervoor doen? Lees hier meer. Naast het reduceren van C02-uitstoot vinden wij het belangrijk om ook op andere manieren aandacht te besteden aan een duurzamere omgeving. We hebben daarom een aantal activiteiten bedacht voor 2018 en 2019, met name op het gebied van natuur. We willen hier graag de omgeving bij betrekken. Met onder andere het maken van imkerkasten en vogelhuisjes creëren we samen een veilige leefomgeving voor de bijen en de vogels.

Tegels voor snippers
Het eerste initiatief op de duurzaamheidskalender is het ruilen van tegels voor houtsnippers. Geïnteresseerde particulieren mogen op een bepaald moment stoeptegels/metselstenen komen inruilen voor houtsnippers. Heeft u bijvoorbeeld stoeptegels, maar heeft u liever een meer sfeervolle bodembedekker in de tuin of op uw terras? Dan kunt u binnenkort meedoen met deze actie. De houtsnippers bieden meer ruimte aan een natuurlijk bodemleven en zorgen ervoor dat regenwater in de bodem wegzakt. Daarnaast ziet het er ook mooi uit. De tegels/stenen die u inlevert worden door ons gebroken en gebruikt als funderingsmateriaal. De houtsnippers zijn afkomstig van de bomen die gekapt dienen te worden in het gebied en krijgen op deze manier een nieuwe functie. Hoe gaat dit in z’n werk en wanneer vindt het plaats? Hierover vertellen we binnenkort meer.

Ideeën zijn welkom
Wij staan altijd open voor goede ideeën. Heb jij nog andere goede ideeën voor het leveren van een bijdrage aan de natuur? Laat het ons weten! 

Download hier de duurzaamheidskalender