05 oktober 2017

Nationale Archeologiedagen

Projectbureau Ooijen-Wanssum en Mooder Maas doen mee aan de Nationale Archeologiedagen die ook dit jaar weer worden gehouden. In deze speciale nieuwsbrief uitgebreide informatie over ons programma.


Vrijdag 13 oktober, 19:30u – 21:00u | Mooder Maas, Geijsterseweg 11a, Wanssum | lezing
In voorbereiding op de uitvoering van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum heeft aannemerscombinatie Mooder Maas waarderend archeologisch onderzoek uitgevoerd.

Inmiddels is er bijna negen hectare opgegraven en zijn er 11.771 vondsten gedaan. Projectleider Peter Weterings van BAAC geeft een uitgebreide lezing over aanleiding, aanpak en uitkomsten van het onderzoek van de afgelopen maanden. Hij heeft aangegeven met een primeur te komen…

De lezing vindt plaats in het kantoor van Mooder Maas, Geijsterseweg 11a in Wanssum van 19:30u tot 21:00u en is gratis toegankelijk.


Zondag 15 oktober, 10:00 – 12:00 | Maasveldweg, Broekhuizenvorst | Fietstocht
In het noordelijkste puntje van Limburg zijn twee grote hoogwaterveiligheidsprojecten in uitvoering: Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum aan de westkant van de rivier en Maaspark Well aan de oostkant.

Tijdens een informatieve fietstocht langs een aantal vindplaatsen geeft Reinier Ellenkamp, die als archeoloog aan beide projecten verbonden is, op een aantal plekken toelichting over de verschillen en overeenkomsten van het historische landschap. 

De circa 25 km lange fietstocht, die op eigen gelegenheid wordt gefietst, gaat van Broekhuizenvorst via Blitterswijck naar Well, waar in het kader van de Archeologiedagen ook een aantal activiteiten plaatsvinden. Na Well kan de route worden voortgezet via Aijen, Bergen, Maashees en Geijsteren, of rechtstreeks terug naar het beginpunt.

Start: 10:00u aan de Maasveldweg in Broekhuizenvorst. Daar wordt de fietsroute uitgereikt. Aanmelden via: info@ooijen-wanssum.nl.


Ondergronds schatzoeken gaat niet door
De eerder aangekondigde workshop ondergronds schatzoeken (zaterdag 14 oktober) gaat helaas niet door.