Documentaire

Documentairemaker Marijn Poels (Meerlo, 1975) maakte in de zomer van 2014 een documentaire over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Op uitnodiging van het projectbureau keek Poels mee bij het uitwerken van een aantal complexe vraagstukken in het gebied. De documentaire brengt in beeld op welke wijze het projectbureau deze vraagstukken heeft aangepakt en hoe bewoners en bedrijven hierbij werden betrokken. 

Twee jaar na de eerste documentaire leverde Marijn Poels een tweede documentaire af. Dit keer volgde Poels het proces van aanbesteding vanuit verschillende invalshoeken. In de film is goed te zien wat de verschillende stappen van de aanbesteding zijn geweest, hoe de deelnemende aannemers te werk zijn gegaan en hoe de bewoners in het gebied over het project denken. 

Deel 1 is hier te bekijken.
Deel 2 is hier te bekijken.

Marijn Poels
De in Swolgen en Berlijn woonachtige Poels maakt films over internationale vraagstukken op sociaal, economisch en politiek gebied. Zijn documentaire PABLO (2013) gaat bijvoorbeeld over de misstanden in Rio de Janeiro in aanloop naar het WK en de Olympische Spelen. Hoewel Poels voor zijn werk over de hele wereld zwerft, blijft hij altijd met zijn roots verbonden. De prachtige documentaire serie L1imburg Helpt (2009 en 2012), waarin hij Limburgse ontwikkelingsprojecten in Derde Wereldlanden bezoekt, en Retour (2011), waarin hij het herstel van wielrenner Wout Pouls volgt, zijn daarvan goede voorbeelden.