02 juni 2020

Plaatsen liggers Stayerhofweg

Op 4 en 5 juni plaatst Mooder Maas de liggers over de Stayerhofweg.

Inmiddels zijn de laatste hoge wanden van de rondweg geplaatst en aangevuld en is het eerste deel van de rondweg geasfalteerd. Op 4 en 5 juni plaatst Mooder Maas de liggers van de nieuwe rondweg over de Stayerhofweg.

Werkzaamheden en planning
In de avond en nacht van donderdag 4 juni op vrijdag 5 juni worden de liggers van de rondweg over de Stayerhofweg geplaatst. Vanaf 16:00 uur starten de voorbereidingen, waarna de liggers vanaf circa 21:00 uur worden ingehesen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden uiterlijk om 08:00 uur vrijdagochtend afgerond.
 

Afsluiting De Kooy
Om de werkzaamheden te realiseren wordt De Kooy ter hoogte van de Stayerhofweg tot de inrit van Straalbedrijf van Maanen BV vanaf 16:00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers zal er een verbinding blijven naast het werkvak. Het gemotoriseerd verkeer voor bedrijven aan de Kooy en woningen in de omgeving van het Kamillepad wordt omgeleid via de nieuwe ontsluiting van de rondweg.

Daarnaast wordt er voor het verkeer op de Stayerhofweg een voorrangsregeling ingesteld. Tijdens het hijsen van de liggers wordt het verkeer middels verkeersstops stil gezet. De duur van een verkeersstop is 10 tot 15 minuten. Dit geheel gebeurt onder begeleiding van verkeersregelaars.

Op onderstaande kaart ziet u de afsluiting en de omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer.

Bovenstaande planning is indicatief en kan door diverse factoren, zoals weersomstandigheden, verschuiven.