17 april 2019

Week van ons water

Van 1 t/m 12 mei 2019 is er weer de ‘Week van Ons Water’. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum doet mee. Kom je ook?

In de ‘Week van Ons Water’ worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum organiseert twee excursies:

Vrijdag 3 mei – kinderexcursie (GEANNULEERD)
Tijdens de meivakantie organiseert Projectbureau Ooijen-Wanssum een excursie voor kinderen. Op vrijdag 3 mei kunnen zij van 14.00u tot 16.00u samen met een ervaren gids op stap. Tijdens een wandeling door het centrum van Wanssum vertelt de gids over de hoogwaters in ‘93 en ‘95 en krijgen de kinderen uitleg over de maatregelen die worden genomen om er voor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Er is plaats voor 30 kinderen (per kind mag er één ouder mee).

Vanwege het geringe aantal aanmeldingen komt deze excursie te vervallen. 

 

Zaterdag 4 mei – excursie ‘Innovatieve dijken’
Voor de uitvoering van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is gezocht naar keringen die passen in het van oorsprong onbedijkte landschap van Noord-Limburg. Twee nieuwe typen dijk – de Steilranddijk en de Hoge Gronddijk – zorgen voor hoogwaterveiligheid in het gebied én passen naadloos in het kenmerkende landschap langs de Maas. Tijdens de Week van Ons Water organiseert Projectbureau Ooijen-Wanssum een wandeling met uitleg over deze unieke dijken die in het kader van de gebiedsontwikkeling zijn ontworpen.
 

Stijn Rutten (Operationeel Omgevingsmanager van Mooder Maas) en Wim van der Heijden (Omgevingsmanager Rijkswaterstaat) leiden geïnteresseerden op 4 mei van 14.00 tot 16.00 uur langs de verschillende dijken in Blitterswijck en de hoogwatergeul Wanssum.

Deelname aan beide excursies is gratis, aanmelden kan via info@ooijen-wanssum.nl