14 juni 2021

Grand finale verplaatst naar 3 juli

De Grand finale van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum wordt verplaatst naar zaterdag 3 juli. De afsluiting van het project wordt een week opgeschoven vanwege de coronamaatregelen. De keuze is gemaakt omdat er vanaf juli meer mogelijkheden voor deelnemers en artiesten ontstaan en het project een mooie afsluiting verdient.

Fietsroute en première

Tijdens de Grand Finale worden deelnemers aan de fietsroute verrast door muziek, kunst, theater of een culinaire versnapering. Geïnteresseerden kunnen de route door Maaspark Ooijen-Wanssum zelfstandig afleggen en vanuit iedere locatie starten. Tussen 13.00 uur en 18.00 uur vinden de activiteiten op de route plaats.

Gedurende de dag gaat ook de film, die documentairemaker Marijn Poels over Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum gemaakt heeft, in première. De film wordt om 13.00 uur, 15.00 uur, 17.00 uur en 20.30 uur vertoond in Wanssum. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar bij ieder moment. Aanmelden is hiervoor noodzakelijk via de website: https://www.ooijen-wanssum.nl/beleef/.

Trailrun blijft staan
De trailrun door het natuurgebied, die op 26 juni in de ochtend gepland staat, wordt niet verplaatst. Deze sportieve activiteit, waarvoor deelnemers zich vooraf moeten aanmelden, kan gewoon doorgaan. De organisatie van de trailrun houdt zich aan de geldende coronamaatregelen. Zo starten de deelnemers in kleine groepjes, verdeeld over tijdsblokken en is er op het hele parcours voldoende ruimte om afstand te houden. Kijk voor meer informatie over de trailrun op: https://www.omatrail.nl/

Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum
Gedurende de hele maand juni vinden er diverse activiteiten plaats in Maaspark Ooijen-Wanssum zodat inwoners het nieuwe gebied kunnen ontdekken. De komende weken zijn er nog busritten, wandelingen, sportieve activiteiten, kinderyoga, een fototentoonstelling en vinden er nog enkele lezingen plaats. Kijk voor meer informatie over de ‘Beleef Maaspark Ooijen-Wanssum’ maand op www.ooijen-wanssum.nl/beleef